top of page

Over Reiki

De laatste jaren zijn ontegensprekelijk heftig geweest voor ons allemaal. We hebben niet alleen op afstand moeten werken, maar ook op afstand van elkaar. We zijn met onze angsten geconfronteerd geweest, en velen onder ons hebben afscheid moeten nemen van hun dierbaren op vaak ingrijpende wijze.

Dit is mogelijk de aanleiding geweest  tot de start van een proces, waarin elk van ons , op zijn eigen manier, zijn leven eens onder de loep kon nemen. Waar ben ik mee bezig, dient alles wat ik doe mij nog langer? Is er niet meer uit het leven te halen? 

Net op het moment waarin we dachten dat we de gezondheidscrisis achter ons konden laten werden we geconfronteerd met andere gebeurtenissen zoals de energiecrisis en de bedreiging van onze vrede. We kunnen er duidelijk niet langer omheen. De voor ons al zo lange stabiliteit en veiligheid is op de helling komen te staan!

Ondertussen zijn we niet alleen wat  terughoudender geworden in het maken van toekomstplannen, maar is het ook niet zo, dat we diep van binnen, ons niet wat bewuster aan het worden zijn over wat zich allemaal aan het manifesteren is?

Kunnen we of willen we wel echt terug naar onze oude manier van leven, of voelen we dat verandering welkom is. Maar hoe dan?

Als je eens wat meer bewust durft te kijken naar je onmiddellijke omgeving, is het dan niet zo, dat je zowel voor jezelf als ook voor anderen, veel beperkingen gecreëerd hebt onder de vorm van hoe je jezelf en anderen ziet? Vaak doen we wat de anderen van ons verwachten, juist omdat de maatschappij zo snel  veroordelend is als je uit het rijtje durft te lopen. Er is echt  moed voor nodig om voor jezelf op te komen, te doen waar jijzelf gelukkig van wordt.

Het doet mij denken aan een experiment met vlooien. Men stak een aantal vlooien in een pot. Vanzelfsprekend konden de vlooien gemakkelijk uit die pot, gezien zij kunnen springen. Toen er een deksel op de pot werd gezet, sprongen de vlooien de eerste dagen voortdurend tegen het deksel aan. Maar gaandeweg leerden ze dat er een hindernis was en sprongen ze nog maar de helft zo hoog. Ook wanneer het deksel terug van de pot werd genomen, probeerden ze niet langer te ontsnappen. Ze hadden geleerd dat er een barrière was die hen tegenhield. 

Voel jij je soms niet als die vlo? Eigenlijk  weet je wel dat je huidige manier van leven niet voldoet, maar wil je je er dan nog langer bij neer leggen? Kan jij er nog voor kiezen om jezelf beperkingen op te leggen, je ogen te sluiten voor andere mogelijkheden? Of durf je de uitdaging aan om nieuwe keuzes maken?

Reiki kan hierop een antwoord zijn. Het is een instrument dat je altijd al bij de hand had maar waarvan je het bestaan vergeten bent.

De mens heeft altijd zelfheling gekend. Door de versnelde wetenschappelijke ontwikkeling is dit echter in de vergeethoek geraakt. Wat heeft zelfheling te maken met verandering denk je nu? Reiki is de meest eenvoudige en effectieve manier om je eigen energie te updaten en je immuniteit te versterken. Maar daarnaast, (en vergis je niet, want dit heeft nog de grootste impact!), brengt het een proces op gang op geestelijk vlak, waardoor je zoveel meer inzichten  krijgt over wat jij als mens kan bereiken, het zet je helemaal opnieuw in je kracht!

Ik voel dat meer en meer mensen daadwerkelijk met verandering bezig zijn, want stilaan zien we meer en meer de nadelen van onze huidige welvaart. Het is de vooral de jongere generatie die hier het slachtoffer van is. Probeer daarom je angsten en vooroordelen opzij te zetten! Voedt niet langer twijfels en stap uit je comfortzone. Waarom niet eens proberen dat het ook anders kan? Geloof je me als ik zeg dat wij als mens amper beseffen van wat wij aan potentie hebben? Er zit oneindig veel meer in jezelf dan je denkt! Geef het een kans om tot ontplooiing te komen, je zal versteld staan wat je kan be-reik-en!

Durf jij deze nieuwe uitdaging aangaan? Je geeft jezelf een geschenk voor de rest van je leven! Aarzel niet langer, elk moment is het juiste om ermee te beginnen!

"Wees zelf de verandering die je in de wereld wilt zien gebeuren." MAHATMA GANDHI

bottom of page