top of page

OVER MIJ

Griet Gilliams.jpeg

Ik ben Griet Gilliams, gehuwd, moeder en grootmoeder. 

In mijn vrije tijd beoefen ik yoga en Qi-Gong, daarnaast ben ik ook gepassioneerd pottenbakster. 

 

Sinds 1984 ben ik werkzaam als verpleegkundige op de afdeling neonatologie.

Je bent op zoek naar een Reiki behandeling op jouw maat of je hebt de intentie om Reiki te leren gebruiken voor jezelf en/of anderen. Je hebt misschien al eerder een ervaring opgedaan, er over horen spreken of er iets over gelezen. Hoe dan ook, het heeft je getriggerd om op zoek te gaan naar iemand die jou kan verder helpen. Het is niet eenvoudig om een keuze te maken uit het grote aanbod op internet. Ik zal daarom kort wat meer over mezelf vertellen, wie ik ben en waarvoor ik sta.

Ik beschouw mezelf  als een zeer nuchter iemand. Ik ben vlot op het vlak van organisatie, werk op een zeer hoog technologische afdeling als verpleegkundige en heb samen met enkele anderen een goed draaiend pottenbakkersatelier opgestart. Tel daarbij divers vrijwilligerswerk op en een gezin dat altijd op de eerste plaats komt en het mag duidelijk zijn dat ik de afgelopen jaren de handen meer dan vol had.

Toen mijn dochters stilaan het huis begonnen te verlaten, kwam er weer wat ruimte vrij om iets nieuws toe te laten. Omdat in het leven niets toevallig is , ben ik met Reiki in contact gekomen.

Ik stond nooit afkerig ten opzichte van alternatieve methodes zoals homeopathie of accupunctuur. Integendeel, zij hadden al heel vaak nuttig gebleken daar waar de reguliere geneeskunde haperde. Het was er een uitstekende aanvulling op! Maar nooit had ik gedacht wat zo'n eenvoudige Reiki behandeling kon teweeg brengen. Ik liep er dagen van op wolkjes. Ik was duidelijk niet enkel fysiek maar ook mentaal veranderd en diep onder de indruk. Nochtans was ik vroeger de eerste geweest die gezegd zou hebben: "heling door handoplegging, daar geloof ik niet in!"

Ik ben net zoals jij nu, op het internet beginnen rondkijken tot ik intuïtief voelde, dit is de juiste persoon die me kan inwijden in het Reiki gebeuren. Er ging een hele nieuwe wereld voor me open!

Mijn enthousiasme over wat je met Reiki kan be-reik-en zette ik om in een boekje: "Reiki, een helende aanraking voor de meest kwetsbaren". Niet alleen om mijn collega's op de neonatale afdeling meer toelichting te geven, maar ook omdat ik ervan overtuigd ben dat deze helende energie heel wat kan verbeteren op gebied van pijn en angst tijdens de zorg voor deze fragiele mini mensjes.

Diverse cursussen en workshops die ik nadien nog gevolgd heb in verband met heling, hebben bijgedragen aan mijn inzichten over de zelfheling van het lichaam, zowel op fysiek als mentaal vlak. 

En draag ik nu geitenwollen sokken? Als het heel koud is zou ik dat misschien wel overwegen! ;-) 

Het blijft me altijd opnieuw verwonderen dat de Reiki - energie zo eenvoudig toe te passen is . Of het nu thuis is of op je werk, er zijn zoveel mogelijkheden waarvoor je deze helende energie kan gebruiken. Zowel volwassenen als kinderen hebben er baat bij. De eenvoud ligt in het gegeven dat je er enkel je handen voor nodig hebt. 

 

Reiki geeft op elk vlak echt mooie resultaten! Juist omwille van deze diverse mogelijkheden wil ik graag mijn opgedane kennis delen. Zeker door het geven van behandelingen, maar ook door middel van cursussen voor diegenen die graag zelf de Reiki energie willen gebruiken.

Uit praktische overwegingen geef ik deze cursussen in kleine groepjes.

Omdat wij als vrouw ons mannetje moeten staan in de nog steeds overwegend op mannen gerichte maatschappij, zijn mijn cursussen en behandelingen speciaal op vrouwen gericht.

bottom of page