top of page

OVER MIJ

Griet Gilliams.jpeg

Ik ben Griet Gilliams, gehuwd, moeder en grootmoeder. 

In mijn vrije tijd beoefen ik yoga en Qi-Gong, daarnaast ben ik ook gepassioneerd keramiste. 

 

Sinds 1984 ben ik werkzaam als verpleegkundige op de afdeling neonatologie.

Je bent op zoek naar een Reiki behandeling op jouw maat of je hebt de intentie om Reiki te leren gebruiken voor jezelf en/of anderen. Je hebt misschien al eerder een ervaring opgedaan, er over horen spreken of er iets over gelezen. Hoe dan ook, het heeft je getriggerd om op zoek te gaan naar iemand die jou kan verder helpen. Het is niet eenvoudig om een keuze te maken uit het grote aanbod op internet. Ik zal daarom kort wat meer over mezelf vertellen, wie ik ben en waarvoor ik sta.

Ik beschouw mezelf  als een zeer nuchter iemand. Ik ben vlot op het vlak van organisatie, werk op een zeer hoog technologische afdeling als verpleegkundige en heb samen met enkele anderen een goed draaiend pottenbakkersatelier opgestart. Tel daarbij divers vrijwilligerswerk op en een gezin dat altijd op de eerste plaats komt en het mag duidelijk zijn dat ik de afgelopen jaren de handen meer dan vol had.

Toen mijn dochters stilaan het huis begonnen te verlaten, kwam er weer wat ruimte vrij om iets nieuws toe te laten. Omdat in het leven niets toevallig is , ben ik met Reiki in contact gekomen.

Ik stond nooit afkerig ten opzichte van alternatieve methodes zoals homeopathie of accupunctuur. Integendeel, zij hadden al heel vaak nuttig gebleken daar waar de reguliere geneeskunde haperde. Het was er een uitstekende aanvulling op! Maar nooit had ik gedacht wat zo'n eenvoudige Reiki behandeling kon teweeg brengen. Ik liep er dagen van op wolkjes. Ik was duidelijk niet enkel fysiek maar ook mentaal veranderd en diep onder de indruk. Nochtans was ik vroeger de eerste geweest die gezegd zou hebben: "heling door handoplegging, daar geloof ik niet in!"

Ik ben net zoals jij nu, op het internet beginnen rondkijken tot ik intuïtief voelde, dit is de juiste persoon die me kan inwijden in het Reiki gebeuren. Er ging een hele nieuwe wereld voor me open!

Mijn enthousiasme over wat je met Reiki kan be-reik-en zette ik om in een boekje: "Reiki, een helende aanraking voor de meest kwetsbaren". Niet alleen om mijn collega's op de neonatale afdeling meer toelichting te geven, maar ook omdat ik ervan overtuigd ben dat deze helende energie heel wat kan verbeteren op gebied van pijn en angst tijdens de zorg voor deze fragiele mini mensjes.

Diverse cursussen en workshops die ik nadien nog gevolgd heb in verband met heling, hebben bijgedragen aan mijn inzichten over de zelfheling van het lichaam, zowel op fysiek als mentaal vlak. 

En draag ik nu geitenwollen sokken? Als het heel koud is zou ik dat misschien wel overwegen! ;-) 

Het voelt voor mij als vanzelfsprekend, om deze opgedane kennis te delen. Het is helemaal geen toeval dat je op zoek bent naar oude wijsheid in verband met zelfheling. Wij mensen zijn opnieuw collectief aan het ontwaken, met de wetenschap, dat wij als mens een aangeboren vermogen hebben voor manifestatie . Het is ons geboorterecht dat dit opnieuw mag openbloeien, er terug mag zijn. Voorbije deccenia leek onze geest beperkt,  en dachten we er niet eens aan hoeveel we konden voortbrengen of be-reik-en, dan enkel datgene wat we om ons heen konden zien. Vandaag zijn er meer en meer mensen zich ervan bewust, dat er veel meer mogelijk is dan men ons laat doen geloven. Het is als een pluisje van een paardenbloem, licht maar doelbewust zweeft het door de lucht om zijn zaadjes overal te verspreiden , om alzo een gestage groei te blijven bevorderen. Want jouw opgedane kennis zal weer anderen aanraken,en zo blijft alles in beweging. Er is geen andere manier om vandaag verandering te willen brengen. Het is niet enkel iets wat je doet, maar iets wat je toestaat. Acceptatie dat het ook anders kan, een diep weten dat in elk van ons leeft en wacht tot wij er klaar voor zijn om het toe te laten.

Het blijft me altijd opnieuw verwonderen dat de Reiki - energie zo eenvoudig toe te passen is . Niet alleen in familiale omgeving, of in de nabijheid van vrienden. Maar ook op je werk, er zijn zoveel mogelijkheden waarvoor je deze helende energie kan gebruiken. Je zal versteld staan van de resultaten die het zal geven. De eenvoud ligt in het gegeven dat je er enkel je geest en handen voor nodig hebt. Bovendien wordt er een proces op mentaal vlak in gang gezet, die jou als mens opnieuw helemaal in je kracht zet!

Reiki geeft op elk vlak echt mooie resultaten! Juist omwille van deze diverse mogelijkheden wil ik graag deze kennis, die altijd al in jou aanwezig was, opnieuw doen ontwaken. Je mag het zelf komen ervaren door het ontvangen van een behandeling. Maar voor deze die graag een stapje verder willen zetten, nog meer door het volgen van een cursus waardoor je zelf de Reiki energie zal kunnen  gebruiken en verspreiden.

Uit praktische overwegingen geef ik deze cursussen in kleine groepjes.

Omdat wij als vrouw ons mannetje moeten staan in de nog steeds overwegend op mannen gerichte maatschappij, zijn mijn cursussen en behandelingen speciaal op vrouwen gericht.

bottom of page